Dana zet een open en veilige sfeer neer. 
Ze is rustig en zacht in het begeleiden en stemt af op het tempo van de ander.
Sinds de familieopstelling vind ik het makkelijker om leiding te nemen. Ik ben letterlijk gezakt in mijn lijf en ben meer aanwezig in het dagelijks leven.

- Janneke -

Fijn je te ontmoeten!

Dana Dinjens familieopstelling Lent Nijmegen

Mijn naam is Dana (1982). Ik groeide op in Zuid-Limburg en zou mezelf omschrijven als een sensitief en rustig kind. Van jongs af aan had ik last van faalangst en perfectionisme. Ik vroeg vaak te veel van mezelf en ging over mijn grenzen heen, zonder dat ik het doorhad. Patronen in mijn leven, die zich telkens herhaalden. Ook droeg ik van jongs af aan een gevoel van verdriet met mij mee, wat ik niet kon verklaren.

Mijn studie Pedagogiek is, terugkijkend, een belangrijke eerste stap geweest in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik ging in de jaren daarna verder op ontdekking in de wereld van zelfontwikkeling en deed onder andere mindfulness, yoga, een ademcursus, een opleiding intuïtieve ontwikkeling en volgde verschillende lichaamsgerichte therapieën.
Zo ging ik, stap voor stap, mijn (innerlijke) weg. 

Mijn eerste familieopstelling, waarin ik het onverklaarbare gevoel van verdriet inbracht, raakte mij diep. Mijn hoofd begreep er niets van, maar mijn gevoel wist: 'dit klopt’. Ik was direct 'gegrepen' door de wonderlijke en diepgaande werking van familieopstellingen.

Weer wat verder op mijn levenspad voelde ik mij, in mijn werk, alles behalve op mijn plek. Ik besloot mijn baan op te zeggen. Eindelijk kwam er ruimte om stil te staan. Ik kon niet meer om de intense moeheid in mijn lijf heen. Moe van jarenlang hard werken, perfectionisme en een te groot verantwoordelijkheidsgevoel. Niet alleen in mijn werk, maar op alle gebieden van mijn leven. 

In die periode ontstond ook de beweging om de opleiding familieopstellingen te gaan volgen. In eerste instantie puur voor mijn eigen ontwikkeling, zonder de intentie er mijn werk van te maken. Het werd een heel transformerend proces, een cadeau voor het leven. Door, iedere keer opnieuw, de weg naar binnen te gaan en emoties te doorvoelen ontstaat er steeds meer ruimte voor wie ik werkelijk ben. Ik ontdekte hoe ik kon leven in plaats van overleven.
En natuurlijk kom ik mezelf geregeld ook weer tegen - en dat is precies hoe zelfontwikkeling werkt, het is geen rechtlijnig proces. Stap voor stap ontdek je diepere lagen in jezelf. 

Niet veel later kwam de polyvagaaltheorie – de wetenschap achter ons zenuwstelsel – op mijn pad. Ik was meteen gefascineerd. Het gaf mij een diepgaand inzicht in hoe ons zenuwstelsel ons welzijn beïnvloedt en hoe waardevol de lichaamsgerichte toepassing is voor meer verbinding met je lichaam.

Omdat ik zelf heb ervaren hoe familieopstellingen en zenuwstelsel werk elkaar kunnen versterken, combineer ik deze graag in de begeleiding die ik bied. Ik ben dankbaar dat ik anderen mag ondersteunen op hun innerlijke weg. Met liefde en aandacht stem ik af op wat jij nodig hebt, zodat er een beweging op gang kan komen. Zo kun je in je eigen tempo stappen zetten naar meer verbinding met jezelf.

Je bent welkom, met alles wat er in je leeft.

Liefs, Dana

 

Opleiding en ervaring

Mijn manier van werken is ontstaan door een combinatie van opleidingen en cursussen en de ervaringen op mijn levenspad. Ik vind het belangrijk mij te blijven ontwikkelen en mijn innerlijke weg te blijven bewandelen. 

Co-trainer i.o. bij Kolibrieacademie voor Systemisch Werk 2024 - heden

Als co-trainer ondersteun ik bij de basisopleiding familieopstellingen. Ook neem ik diverse keren per maand deel aan opstellingsdagen.

Polyvagaaltheorie, helen van binnenuit (Esoterra) 2024

Over het autonome zenuwstelsel en de regulatie hiervan. 

Vervolgopleiding familieopstellingen  (Kolibrieacademie) 2024

Verdiepingsopleiding familieopstellingen. 

Cursus Jeugdtrauma (Jan Bommerez) 2024

Over jeugdtrauma en de rol van zenuwstelselregulatie in heling. 

Opleiding familieopstellingen (Kolibrieacademie) 2023

Basisopleiding familieopstellingen. 

Basisopleiding Intuïtieve ontwikkeling (Intuïtief traject) 2021 -2022

Leren luisteren en kijken naar jezelf. Meditatie, visualisatie, mindfulness en lichaamswerk.

Pedagogiek (Hogeschool Arnhem - Nijmegen) 2002 - 2006

Na mijn studie Pedagogiek heb ik 16 jaar gewerkt als ambulant begeleider/ revalidatietherapeut voor kinderen en volwassenen met een visuele (en verstandelijke) beperking en het bijbehorende cliëntsysteem. 

Mijn manier van begeleiden:

  • Ruimte voor kwetsbaarheid, je bent helemaal welkom met alles wat er in je leeft

  • Zacht maar doortastend

  • Afgestemd op jouw tempo

  • Ik bied een veilige bedding waarbinnen jij kan voelen, ervaren en ontwikkelen

  • Ik nodig je uit om te voelen; uit je hoofd, in je lijf

  • Ik werk intuïtief en volg wat de opstelling laat zien. Het veld is vele malen wijzer dan wij zijn.

familieopstelling Lent Nijmegen

Dana's schrijfsels

Loslaten ontstaat door toelaten

Er wordt vaak over loslaten gepraat alsof het iets is wat je zelf kunt doen. Maar als dat écht zo simpel was, zouden we allemaal moeiteloos alles kunnen loslaten wat ons dwarszit. En waarschijnlijk heb je al ontdekt dat dat niet zomaar lukt 😉

Het gaat juist om toelaten - ruimte maken voor wat gevoeld wil worden, zonder het weg te willen hebben of het te willen veranderen. Alles er laten zijn, precies zoals het is.
En op het moment dat je volledig toelaat wat er is, kan het in jou verzachten en zal het jou uiteindelijk loslaten. Niet andersom.

En dat proces vraagt ook moed. Moed om verdriet, wanhoop, boosheid of andere emoties onder ogen te komen en te doorvoelen. Met zachtheid voor jezelf.

Wat mag jij toelaten en de ruimte geven?

 

Zonder angst geen moed

We willen wel moedig zijn, maar liever niet de spanning die het met zich mee brengt. Niet die knoop in je buik, brok in je keel of druk op je borst. Toch hoort angst er helemaal bij. 


Moed betekent niet dat je geen angst voelt, maar dat je kiest om te bewegen, met de angst erbij.
Elke keer dat ik dat deed, bracht het me dichter bij mezelf. Het gaf me zachtheid, kracht en groei.

Wat mij hierbij helpt is de angst niet weg te duwen of te onderdrukken, maar te zien als een jonger deel in mij. Haar zachtjes bij de hand nemen en samen die spannende stap zetten. En zo ontstaat er als vanzelf ruimte en kom je stap voor stap dichterbij jezelf.

Het leven nodigt je uit. Durf jij mee te bewegen? Die ene stap te zetten, precies daar waar het spannend voelt?

Hoe vaak zeg jij 'ja' terwijl je 'nee'voelt?

Je zegt “ja” tegen die extra klus, ook al loopt je agenda over.
Je blijft afspreken met die vriend(in) die je eigenlijk bent ontgroeid.
Je gaat tóch naar dat etentje, omdat het nou eenmaal gepland stond, terwijl je lijf om rust vraagt.
â €
Pleasen, hard werken, altijd maar door gaan, het zijn beschermingsmechanismen die je vaak in je kindertijd ontwikkeld hebt. Toen had je zo heel hard nodig. Zonder had je het misschien wel niet gered. Maar nu belemmeren ze je.

Met een familieopstelling kun je ontdekken waar deze patronen vandaan komen en kan er ruimte ontstaan om het anders te gaan doen.

Welke beschermingsmechanismen belemmeren jou? 

 

Emoties willen niet verklaard of begrepen worden. 
Ze willen gevoeld worden, door je heen stromen. 
De uitnodiging is om met zachtheid aanwezig te blijven bij wat je voelt,
zodat het de ruimte kan krijgen en het jou los kan laten.


Ik begeleid je met liefde in dit proces.
Je bent zo welkom om te komen voelen en ervaren!

Ben je nieuwsgierig of ik iets voor je kan betekenen?

Neem dan gerust (vrijblijvend) contact met mij op.

Volg mij hier: